byt 43

Rekonštrukciou bytu bola kuchyňa pripojená k obývacej izbe a vznikol centrálny priestor  bytu s výstupom na lodžiu. V kuchyni bol vytvorený svetlík, ktorým sa cez okno spálne dostáva do kuchyne južné svetlo. Svetlík je vybavený motorickou zatemňovacou roletou pre zachovanie intimity spálne. Dominantou interiéru je pozdĺžny zelený prvok kuchyne s knižnicou, plynule prechádzajúci do komody pod oknom v spálni. Miestnosť s dvoma dvernými otvormi sa vie prispôsobiť životu majiteľov a ich aktuálnym potrebám rozdelením na dve menšie izby. Prostredníctvom atypových dverí  po strop, ktoré sú bez  horného rámu  sme sa snažili jednotlivé priestory spojiť bez prerušenia. Sklenené výplne dverí izieb umožnili presvetliť hlbšie časti dispozície. Naším cieľom bolo vytvoriť vzdušné, otvorené a presvetlené bývanie.

AUTORMarek Lohinský, Michaela Lohinská
ROK2021
STUPEŇ PROJEKTUrealizácia